CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 10 February 2012

saya rindukan awak ..

baru pagi tadi sy bermesra dan gelak ketawa dgn awak .. petang pulak , awa kluar dgn kwn awak .. sy col awa tp kwn awa yg angkat , dy kata awa tgh bawa motor .. okay , sy tak call .. then sy tggu text awa , tp , awa call sy , awa kata awak EXCIDENT ?!! sy TERGAMAM !! air mata sy nak berair .. tp , sy tahan .. then sy putus kan call awa , then sy call awa terus .. sbb sy taknak kdid awa habis .. biar kdid sy habis untuk awak .. sy tak kesah pasal duit-2 ni .. humm .. awakk .. malam ni sy rindukan awak .. sy nak awak .. sy nak dgr suara awak yg comel tu .. sy nak gelak-2 dgn awak .. sy nak buat semuanya dgn awak !!! T-T
Awakk .. sy sayangkan awak lebih dari segala-galanya .. sy doakan awak dgn atok dan nenek sy cepat sembuh .. even atok sy ada cancer tahap 4 , nenek sy sakit , awak excident , semuanya dari org yang sy sayang .. walaupun , air mata sy mengalir , tp , sy akan kuatkan diri sy untuk tabah dgn semua ni .. sy memang tak kuat .. tp , sebab EGO sy kuat mengatakan " JANGAN TUNJUK KAU LEMAH !! TERUSKAN SENYUM !! " sy terpaksa ikotkan kehendak EGO sy .. sy janji , ble semuanya dah kembali normal , atok , nenek dan awak dah SIHAT sy yg akan kawal EGO ni ^^ ..
Awakk .. setiap kali awak mengadu awa sakit-2 dkat sy , sy mmg risau sgt ! sy taknak awa sakit-2 !! awa boleh tak FAHAM apa yg sy rasa skg ni ?!! AWAK CINTA TERAKHIR SAYA !! sy akn buat apa sahaja untuk awa .. apa sahaja !! sy sanggup !! tp , please , do something for me sayangg .. i dont want your VIRGIN ! tp , sy nak awak JAGA KESIHATAN AWAK ! JAGA DIRI AWAK ! sy selalu AMBIL BERAT PASAL DIRI AWAK !!! tak nampak ke selama ni KASIH SAYANG SAYA DEKAT AWAK ?!!! sy minta itu je , tak minta apa-2 dari awak , duit awa ataupun apa-2 yg ada dkat awa .. kalau sy dkat dgn awa , setiap hari sy jumpa awa .. sy tahu awa suka bawak motor , sy pulak suka bawak kereta .. tp , awa tu takde lesen lagi sayangg .. WAJIB LAH SAYA RISAU KESELAMATAN AWAK DAN MARAH AWAK SETIAP KALI SAYA DAPAT TAHU AWAK DRIVE LAJU !!!!!! please sayangg .. im begging you :'( , jaga diri okay .. sy berharap sgt dpt UNIVERSITI dkat dgn awa .. senang setiap kali sy balik kuliah , sy jumpa awa .. NOR ROSHIDAH BINTI MOHD RADZI , I LOVE YOU UNTIL MY LAST BREATH !! YOU'RE MY EVERYTHING , WITHOUT YOU < I'M NOTHING !!! I DON'T KNOW HOW TO LOVE SOMEONE , SERIOULY , I DO LOVE YOU !! :')

Sunday, 5 February 2012

semasa zaman kanak-2 aku .. ini BENAR !!

hai blog !! let me intro about my self first .. amboi !! nak speaking-2 plak ==" , okay , nama saya FARIEZ DARYIAN , umur 18 tahun (18.3.1994) , pertama kali sy membuka mata di dunia ni , sy akan menangis !! mmg lah semua baby akn menangis .. tp , sy ni lain sikit .. sy menangis tak berhenti .. HAHAHA !! ayah sy samapai tak tahu nak buat apa dgn sy .. last-2 bawa pergi berubat kampung :D , sejak umur 2 tahun , sy seorang yg HYPER ACTIVE ! sampai la sekarang ni .. perangai still sama :D ,haha ! tp , muka sy dulu sebijik mcm CINA .. masa pergi shopping dkat SOGO , sy tersesat , sbb sy ni suka jalan ikut kaki je . tak peggang tgn mama dgn babah , sampai la sy samai satu tempat permainan video , tempat-2 main game .. mana tak nya syok kot main game kat situ !! moto semua besar-2 , kereta pun sama , mcm bawak real ohh !! :D time tu tgah leka .. maklumlah budak-2 .. tp , bukannya main pun sbb TAK LARAT :P sy main benda yg ketuk-2 tu je :P HEHE .. humm .. ble dh sesat tu , sy tak menangis tau , tp sy jalan-2 cari mama dgn babah sy , then ada pakcik ni tanya sy "anak melayu ke cina ni?? " sy cakap la "entah..mama ckp jgn layan org yg tak kenal" lps tu sy terus jalan tinggalkn pakcik tu sorang-2 , lpas tu pakcik tu dtg lg " jom ikot pakcik cari mama dgn ayah " sy pun ikot je la org tu , lepas tu pakcik tu buat pengumuman dkat tmpat pertanyaan .. sy duduk diam-2 dkat kerusi tu , tp tak berapa nk diam sgt la , sy ngorat kakak yg comel yg jaga sy tu .. hehe !! bila mama dgn babah dtg , mama tanya "pergi mana tadi syg??" sy jwb la "pergi main game , best sangat!!jom la pergi main!" babah sy marah sy , dy kata "kecik-2 dh pandai jalan sorang-2" sy diam dan tunduk je.. sbb sy takut dgn babah sy , dy garang sangat !! T.T , sepanjang shopping tu , sy peggang je tanya mama tak lepas-2 , buat muka merajuk .. babah sy perasan sy tengah merajuk , dy pun dukung sy bawak pergi permainan game tu .. sy happy gila !! sy main game tembak-2 dgn babah !! sampai sekarang , sy lebih suka spent time dgn family dr kawan-2 .. zaman kanak-2 sy tak akan lupakan sampai bila-2 .. sesungguhnya memori itu sangat berharga dalam hidup seseorang :D , mama , babah , abang , dan adik .. saya sayangkan korang semua .. even sy ni nakal , suka kacau n sakitkan hati korang , tp , dalam diam saya sayangkan korang lebih dari nyawa saya .. terutama mama yg telah melahirkan saya , dan mendapat kan sy seorang yang nakal dan comel :P HEHEHEHE !!! I LOVE MY FAMILY SO MUCH !!! :D

Saturday, 28 January 2012

saya tak sengaja....

awakk .. saya bukannya sengaja tak reply text awak .. saya tertidur dengan nenek saya time tu .. maafkan saya .. saya tak bermaksud nak tinggalkan awak macam tu .. bila saya terjaga , saya cepat-2 reply text awak .. bila saya terbaca text awak yang terakhir tu , awak merajuk gila babi dengan saya .. saya takut akan kehilangan awak lagi .. saya minta maaf :(
awakk .. saya janji saya tak akan ulangi perbuatan saya tu .. saya betul-2 tak sengaja .. awakk .. saya tahu awak rindukan saya , sama juga lah macam saya .. saya minta maaf !! T_T
saya tahu saya banyak sakitkan hati awak , dan saya tahu saya tak sempurna macam orang lain .. tapi , saya akan jadi yang terbaik untuk awak .. SAYA JANJI !! awak tahu kan saya sayangkan awak sangat sangat ?? hmmmm .... saya tak kisah kalau awak taknak text saya hari ni , saya tak paksa awak .. baru saya nak berbincang dengan awak tentang masalah semalam .. tapi , awal dah habiskan kreadit awak call kawan awak .. takpe lah , harap awak elok sendiri nanti .. saya tunggu awak sampai awak datang kat saya .. saya tak tahu nak pujuk awak , saya takut , ble saya pujuk awak , kita akan gaduh semankin teruk .. jadi saya ambik keputusan untuk tunggu awakk .. berapa lama yang awak nak hukum saya pun saya tak kisah .. saya sanggup tunggu awak .. saya harap awak jangan lah marahkan saya lama-2 , saya rindu ..

Tuesday, 24 January 2012

HAPPY ANNIVERSARY !!


HAPPY ANNIVERSARY 3 MONTH SAYANG !!! wow !! sy bangga sangat dh 3 bulan kita bersama .. macam-2 dugaan datang , kita pun dah paham perangai masing-2 .. sayangg .. thanx being in my life , thanx terima saya seadanya .. dari dulu sampai sekarang sayang saya dekat awak tak pernah luntur walaupun kita ada pernah gaduh .. even kita suka bergurau senda , gelak ketawa macam orang gila .. tp , kalau kita gaduh ,memang GEMPAK !! sampai nak PUTUS !! saya harap , tak ada ORANG KETIGA dalam hubungan kita ni .. sayangg , sejak kita berkenanlan dalam laman muka buku , saya memang dah suka kat awak , tapi , pada masa tu saya sangka saya tak boleh nak sayang orang selain ex saya .. tapi , itu hanyalah andaian saya sahaja , rupa-2 nya awak boleh kembalikan sayang saya tu kepda diri awak .. TERIMA KASIH BANYAK BANYAK ROSHIDAH !!! saya mungkin tak dapat memiliki hati awak sepenuhnya , tapi saya akan SETIA dengan awak selagi saya mampu .. ROSHIDAH , awak tahu tak , awak dah milik hati saya SEPENUHNYA ?? awak buat saya ANGAU dengan awak bila awak cakap " I LOVE YOU " , dah la saya cair dengar suara awak , lepas tu awak boleh pulak cakap I LOVE YOU kat sy dengan nada LEMBUT pulak tu !! perghh !! ANGAU tahu tak !!! btw , I LOVE YOU MORE I LOVE MY CAR SAYANGG :D 

               HAPPY ANNIVERSARY NOR ROSHIDAH BINTI RADZI !!

Wednesday, 18 January 2012

aku hanyalah manusia biasa..

ramai orang kata aku ni jiwang .. aku rasa takde lah jiwang sangat =..= ,serius aku cakap , semua yang aku post ni berkenaan diri aku .. tp , tak selalu aku post k .. sebab taknak lah publisiti murahan .. not my taste ..
walaupun aku rasa aku dah sayang dkat dia sangat-2 tapi aku tahu cinta aku dekat dia tak sehebat cinta taj mahal dan romeo and juliet .. aku tahu cinta aku sebesar kuman .. tiada siapa akan nampak cinta aku .. dan bagi orang yang aku dah cinta , aku betul-2 maksudkan yang aku cintakan kau .. aku bukan bermain dengan perasaan kau , aku tak pernah bermain berkenaan perasaan seseorang .. aku tahu ia amat menyakitkan , dan aku bersumpah , biarkan orang yang sakitkan hati aku , aku tak akan balas .. selagi aku bernafas , selagi aku mempunyai cinta , aku akan selalu bersama kau .. aku janji dengan kau yang aku sayangkan kau sepenuh hati aku .. aku terima kau seadaanya .. aku pilih kau , bukan kerana rupa paras ataupun harta .. tp , aku pilih kau sebab kau sayangkan aku , kau mempunya perasaan yang sama macam aku , kau terima aku seadanya .. first time aku kenal dgn kau , aku takut nak kenal dgn kau dgn lebih rapat .. sbb aku bukannya pandai bergaul dgn org , lagi-2 perempuan yang aku baru kenal .. masa aku stress , kau lah org yg selalu kuatkan aku .. kau lah yg byk suruh aku bersabar .. kau pernah cakap yang suruh aku cari GF lain .. kalau aku ni tak ikhlas dgn kau , dari dulu aku dah cari lain .. kau tak byk tahu tentang aku , sbb aku tak boleh bg tahu semuanya .. aku nak kau tahu sikit-2 .. aku tak kasar mcm org lain .. aku akan menangis bila orang yang aku sayang pergi tinggalkan aku .. tp , sekarang aku harus bersedia untuk kehilangan kau suatu hari nanti kita tak dapat bersama :')
mungkin aku tak pandai jaga hati kau , mungkin aku tak romantic macam ex-2 kau yang lain , mungkin aku menyusahkan kau , mungkin kau dah bosan dgn aku .. maafkan lah aku .. aku tahu aku bukan lah manusia yang sempurna .. kalau kau baca blog aku ni mungkin kau tak faham sebab aku tak pandai nak bercakap !! >_< HAHAHAHA !! apa-2 pun , kau tetap si BOYOT aku :D
TERBAIK DARI LADANG EMERLAND :P WAHAHAHAHA !!!

Tuesday, 17 January 2012

ALL ABOUT HER

heyy !! ni saya nak kongsi lah gambar-2 dia .. al maklum lah tengah RINDU katakan :D
ini lah picture profile dia pada mula-2 saya kenal .. first time tengok picture ni ,
saya dah tertarik pada .... bukan pada dia laa .. tp , pada background dia !
okay sejujurnya saya katakan , HAHA ! kidding je la .. mesti lah terpikat dekat orangnya !
tengok cara dia , SUMPAH ! saya dah jatuh hati .. TAK JATUH CINTA LAGI :)

ini pic yang kedua yang saya TERPIKAT ! ^_^
saya suka temgok dia BERKEBAYA , ditambah lagi dengan warna PINK ..
memang dah CUN HABIS !! even saya tak suka warna pink , tp , saya suka tengok seorang perempuan pakai warna PINK :D
nampak AYU kan dia ni :'D
yang ke-3 , pic ini !!! COMEL GILA !!
hari tu dia ada buat default picture , jujur saya cakap saya  setiap kali online mesti nak tengok pictire dia yang ini !
dalam sehari boleh dikatakan berpuluh-2 kali singgah kat profile dia :'P
yang ke-4 , picture ni .. dia ni batak sikit bila dah tahu guna webcam ..
tengah-2 message pun dia tengah berwebcam ..
setiap kali saya tanya "sayang , tengah buat apa?" dia kata "tengah tangkap-2 gambar guna webcam, best pulak :D haha"
kan kan !! say dah cakap , dia batak :'P HAHAHA !! tp , COMEL :D
ini budak saya tak tahu apa motif dia tangkap gambar macam ni -..-'
btw , saya suka cara dia bertudung .. saya suka kalau dia bertudung terus macam ni .. tp , dia tu bukannya nak pun ~ kadang-2 je dia pakai tudung -..-'
kalau orang perasan , ada nama saya kat jari dia tu , tp , kecik -..-'
tak kesah lah , janji nama saya ada kat dalam hati dia .. ceh !! PERASA KOT !! >_<
yang ke-6 , saya tahu motif dia tangkap gambar macam ni ..
sebab nak POSE ! HAHAHA !! tp , saya suka NIKON tu ! :D
orang nya ?? suka lah jugak ! tp , lebih kepada NIKON :'P wee~
ini salah satu picture dia yang menarik saya :'D
saya suka cara dia edit -..-'
pada masa tu juga lah , saya suruh dia ajar kan saya edit picture .. dari malam sampai ke subuh !! HAHAHA !!
perghh !! saya dah mula CINTA kan dia !!
yang terakhir sekali .. ini pic yang aku .........
TAK KU SANGKA  , TAK KU DUGA .. gf aku minah ROCK !! mentang-2 lah suara dah mcm AWIE !! xD
HAAHAHAHAHA !! tp , cara dia gelak kat dalam hp , DAH MACAM JANTAN -..-'
kadang-2 saya pun konpius , dia ni gf ke bf =..=
suara saya LAGI LEMBUT pada suara dia :'P HAHAHA !!


SEKIAN lah PENERANGAN DARI SAYA FARIEZ DARYIAN :D , TERIMA KASIHH !!!!!! xD

Friday, 13 January 2012

nak DATING dgn GIRL-2 FRIENDS saya :D

17.1.2012 , semoga hari ni berjalan dengan baiknya .. dah sebulan tak jumpa diorang .. rindu sangat-2 !! diorang je yang menetap dkat hati aku sampai bila-2 .. skian terima kasih .. aku akan tunggu hari itu akan tiba :')