CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 5 February 2012

semasa zaman kanak-2 aku .. ini BENAR !!

hai blog !! let me intro about my self first .. amboi !! nak speaking-2 plak ==" , okay , nama saya FARIEZ DARYIAN , umur 18 tahun (18.3.1994) , pertama kali sy membuka mata di dunia ni , sy akan menangis !! mmg lah semua baby akn menangis .. tp , sy ni lain sikit .. sy menangis tak berhenti .. HAHAHA !! ayah sy samapai tak tahu nak buat apa dgn sy .. last-2 bawa pergi berubat kampung :D , sejak umur 2 tahun , sy seorang yg HYPER ACTIVE ! sampai la sekarang ni .. perangai still sama :D ,haha ! tp , muka sy dulu sebijik mcm CINA .. masa pergi shopping dkat SOGO , sy tersesat , sbb sy ni suka jalan ikut kaki je . tak peggang tgn mama dgn babah , sampai la sy samai satu tempat permainan video , tempat-2 main game .. mana tak nya syok kot main game kat situ !! moto semua besar-2 , kereta pun sama , mcm bawak real ohh !! :D time tu tgah leka .. maklumlah budak-2 .. tp , bukannya main pun sbb TAK LARAT :P sy main benda yg ketuk-2 tu je :P HEHE .. humm .. ble dh sesat tu , sy tak menangis tau , tp sy jalan-2 cari mama dgn babah sy , then ada pakcik ni tanya sy "anak melayu ke cina ni?? " sy cakap la "entah..mama ckp jgn layan org yg tak kenal" lps tu sy terus jalan tinggalkn pakcik tu sorang-2 , lpas tu pakcik tu dtg lg " jom ikot pakcik cari mama dgn ayah " sy pun ikot je la org tu , lepas tu pakcik tu buat pengumuman dkat tmpat pertanyaan .. sy duduk diam-2 dkat kerusi tu , tp tak berapa nk diam sgt la , sy ngorat kakak yg comel yg jaga sy tu .. hehe !! bila mama dgn babah dtg , mama tanya "pergi mana tadi syg??" sy jwb la "pergi main game , best sangat!!jom la pergi main!" babah sy marah sy , dy kata "kecik-2 dh pandai jalan sorang-2" sy diam dan tunduk je.. sbb sy takut dgn babah sy , dy garang sangat !! T.T , sepanjang shopping tu , sy peggang je tanya mama tak lepas-2 , buat muka merajuk .. babah sy perasan sy tengah merajuk , dy pun dukung sy bawak pergi permainan game tu .. sy happy gila !! sy main game tembak-2 dgn babah !! sampai sekarang , sy lebih suka spent time dgn family dr kawan-2 .. zaman kanak-2 sy tak akan lupakan sampai bila-2 .. sesungguhnya memori itu sangat berharga dalam hidup seseorang :D , mama , babah , abang , dan adik .. saya sayangkan korang semua .. even sy ni nakal , suka kacau n sakitkan hati korang , tp , dalam diam saya sayangkan korang lebih dari nyawa saya .. terutama mama yg telah melahirkan saya , dan mendapat kan sy seorang yang nakal dan comel :P HEHEHEHE !!! I LOVE MY FAMILY SO MUCH !!! :D

0 comments: